Ker smo proizvajalec hrane, imamo veliko odgovornost do naših potrošnikov na treh ravneh: zdrava in energijsko ustrezna hrana, kakovosten in varen proizvod ter transparentne informacije in korektna komunikacija z vsemi deležniki.

Komunikacija s potrošniki

Pri poslovanju delujemo odgovorno in takšna je tudi naša komunikacija s potrošniki. Naš trud se kaže tako, da:

  • nudimo transparentne informacije:
  • vodimo jasno politiko označevanja proizvodov - upoštevamo novo EU zakonodajo o označevanju živil (Food Information for Customers Regulation);
  • promoviramo zdrav način življenja;
  • jasna politika označevanja na proizvodih in
  • podpisali smo EU pobudo, da ne bomo oglaševali proizvodov, ki so namenjeni otrokom, mlajšim od 12 let. To velja samo za živila v primerih, ki so navedeni spodaj.

 

 

Primeri, kaj smo dosegli do sedaj

Transparentno označevanje živil

Na embalažah naših proizvodov so informacije o proizvodih in hranilnih vrednostih podane transparentno and upoštevajo jasne smernice za deklaracijo proizvodov.

Te smernice (EU zakonodajo o označevanju živil) smo uporabili za vse naše proizvode v letu 2014.

 

 

Odgovorno oglaševanje je obvezujoče

Podpisali smo ESA (European Snack Association) zavezo. ESA je podala to zavezo, saj bi radi dosegli promoviranje bolj zdravih odločitev o prigrizkih med otroci. Ta zaveza določa, da ne sme biti nobenega direktnega oglaševanja, ki cilja na otroke, mlajše od 12 let na televiziji, internetu ali v tisku. To ne velja za ekstrudirane in pelet proizvode, ki ustrezajo naslednjim kriterijem:

100 g30 g (ena porcija)
energijska vrednost566 kcal170 kcal
nasičene maščobe≤ 10 %≤ 10 %
natrij≤ 900 mg≤ 270 mg
vsi sladkorji≤ 10 g≤ 3,3 g

 

V osnovnih šolah ne bomo oglaševali naših slanih proizvodov. Izjemoma to to mogoče le v primerih, ko bo prisoten izobraževalni namen in bo to želeno ali dogovorjeno z vodstvom osnovnih šol.

 

 

Potrošnikova izbira

Vsakemu potrošniku omogočamo široko izbiro izdelkov: soljenih, nesoljenih, z zmanjšano vsebnostjo maščob, različnih velikosti embalaž, itd.